Homepage Raadplegen

 
 

 

 

Klankschalen Limburg: 

Culturele, Sportieve en Ontspannende activiteiten

 

Beste bezoeker, 

Van harte welkom, wat leuk dat je onze website bezoekt. Kijk gerust rustig rond!

We willen jullie hier een totaalbeleving gaan aanbieden gebaseerd op een gevoel van ontspanning, gezondheid, bewustzijn en vrijheid.

We bieden jullie hiertoe zowel diverse culturele alsook sportieve alsook ontspannende activiteiten aan. “Wij leggen de verbinding tussen culturen, persoonlijke ontwikkeling en mate van welzijn”

Klankschaal sessies (culturele activiteit)
Je kunt in de belevenisruimte bij ons heerlijk komen ontspannen tijdens onze klankschaal sessies. Je wordt ondergedompeld in de Tibetaanse, Nepalese en Boedhistische cultuur. De klankschalen die wij gebruiken zijn in Nepal onderdeel van een eeuwenoude boeddhistische cultuur. De verschillende trillingen en klanktonen van de klankschalen lijken een positief effect te hebben op ons lichaam en dragen bij aan een vermindering van stress en gevoelens van spanning, angst en een sombere stemming. Daarnaast dragen ze bij aan het spirituele welbevinden. Klankschaalsessies kunnen daarnaast, vanuit het gezondheidsconcept "Positieve Gezondheid" een bijdrage leveren aan een vermindering van bepaalde klachten die je ervaart en die gepaard gaan met je chronische aandoening. Het draagt bij je focus te verleggen van je klachten naar wat voor jou het leven wél de moeite waard maakt. Met een vermindering van de intensiteit van de klachten die je ervaart als gevolg.

Naast de klankschalen wordt er tijdens de sessies ook gebruik gemaakt van andere instrumenten zoals o.a. de "Regenmaker", de "Pan Drum" en bijvoorbeeld de "Gong".

Samen met de van de tientalle klankschalen en andere exotische instrumenten wordt tijdens de sessies in onze  belevenisruimte gebruik gemaakt van projecties uit o.a. de Tibetaanse/Nepalese en Boedhistische cultuur. Er wordt ook met lichteffecten gewerkt en ook het reukorgaan wordt tijdens sessies geprikkeld met aromatische geuren die kenmerkend zijn voor de omschreven culturen.

Overige ontspannende & spirituele activiteiten
Daarnaast bieden we je ook met regelmaat andere ontspannende en/of spirituele activiteiten aan. Deze activiteiten worden door onszelf of door gast-begeleiders georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan:

-lessen yoga (sportieve activiteit)

-lessen meditatie (ontspannende activiteit)

-workshop percussie  (culturele activiteit) Tip: ook bachata

-lessen (bas)gitaar (culturele activiteit) Tip: ook bachata

-lessen keyboard (culturele activiteit)

-lessen zang (culturele activiteit)

-lessen geluidstechniek (culturele activiteit)

-lessen spelen in een band (culturele activiteit)

of een stiltewandeling. Houd hiervoor onze Agenda goed in de gaten. Via deze website kun je zelf jouw klankschaal sessie of andere activiteit inplannen. Ga daarvoor naar het menukopje Agenda / Reserveren. Doe je dat liever telefonisch, of kom je liever binnen lopen dan kan dat natuurlijk ook!

Groepen
Voor groepen bieden wij ook maatwerk aan en zijn er activiteiten, dagen en tijdstippen mogelijk buiten de agenda om. Houd dus je uitje of teambuildingsactiviteit met je collega's, familie of vrienden vooral bij ons, met één of een combi van onze leuke muzikale of spirituele activiteiten. Informeer naar de mogelijkheden!

Spirituele shop
Kom ook eens kijken in onze Shop, online of op locatie.  Hier kun je terecht voor allerlei prachtige spirituele spulletjes. Als geschenk voor jezelf of voor je dierbare(n). 

Toegankelijkheid voor mindervalide klanten
Onze reguliere spirituele activiteitenruimte bevindt zich op een andere verdieping dan de begane grond. Heb je moeite met een trap te lopen, dan organiseren wij graag voor jou een sessie op de begane grond! Neem dan voorafgaand aan je reservering van een activiteit even contact met ons op.

Bekostiging activiteiten voor mensen met een kleine beurs

We vinden het belangrijk  dat we met onze activiteiten kunnen bijdragen aan het welzijn van iedereen die daar behoefte aan heeft. Ook als je eigenlijk de activiteiten niet kunt betalen omdat je moeite hebt met rondkomen. Leef je rond het bestaansminimum en ben je 18 jaar of ouder? Dan bestaat er een mogelijkheid om je activiteiten te bekostigen vanuit een speciaal fonds. Hoe dit precies zit kom je te weten door contact met ons op te nemen via info@klankschalenlimburg.nl .


Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je ons mailen op info@klankschalenlimburg.nl . Bellen mag natuurlijk ook, ons telefoonnummer vind je terug onder Contact.

Hartelijke groet, 

Danny, Truus, Ben

 

 

Dit zeggen onze klanten:

Kim Jessen

Kim's choice

De sessie vond plaats in een prachtige rustgevende ruimte, waar Danny zijn expertise en kalmerende aanwezigheid uitstekend wist over te brengen. De frequenties en vibraties van de klankschalen zorgde voor een diepe ontspanning en een gevoel van thuiskomen ...
 

Siham Hamdoune

Gilde opleidingen - zorg

De sessie zelf was een bijzondere ervaring waarin alle zintuigen werden geprikkeld. Het was duidelijk dat de sessie niet alleen een leerzame activiteit was, maar ook een moment van persoonlijke reflectie en rust. De studenten kijken dan ook met veel enthousiasme terug op deze inspirerende ochtend. ...
 
 

 

Rick Soumokil

Kenalan Kenalan Bergaul

Heb tijdens de sessie, samen met mijn partner, daadwerkelijk innerlijke rust ervaren. Het denken, gepieker en de drukte in mijn hoofd werden even uitgeschakeld, ik ging terug naar mijn gevoel. Als je dit leest begrijp je het wellicht niet helemaal wat ik bedoel. Het beste kun je het zelf een keer gaan ervaren. Denk echt dat deze sessies bij kunnen dragen aan een stukje rust en geluk in de levens van heel veel mensen ...
 

.

.

. ...
 
   

Renga reïntegratie

Theo van Wessel

Een Verkwikkende Klankschalensessie bij Klankschalenlimburg.nl

Als voormalig directeur van Renga, een re-integratiebedrijf in Sittard, heb ik altijd de kracht van welzijn en innerlijke rust gewaardeerd. Onlangs besloot ik een klankschalensessie bij Klankschalenlimburg.nl bij te wonen, nieuwsgierig naar de voordelen van deze unieke vorm van therapie. Deze ervaring heeft mijn verwachtingen ver overtroffen en heeft me een diep gevoel van ontspanning en helderheid ...

  
 

.

.

. ...
 
   

 

Siham Hamdoune

Gilde opleidingen - zorg

De sessie zelf was een bijzondere ervaring waarin alle zintuigen werden geprikkeld. Het was duidelijk dat de sessie niet alleen een leerzame activiteit was, maar ook een moment van persoonlijke reflectie en rust. De studenten kijken dan ook met veel enthousiasme terug op deze inspirerende ochtend. ...
 

.

.

. ...